Tijdslijn

 • 21-07-2017

  Projectwerking in Ruchika, Bawana en Oferr

  Op 22 juli vertrekt een nieuwe werkploeg naar India. Dr. Herman en kinesist Valentin worden vergezeld door 3 studenten kine: Eva Schalley, Kathy Van Tongerlo en Sofie Holtappels. 


  Vrijwilligers
 • 29-03-2017

  Werken in Ruchika en Bawana

  Van 30 maart tot 19 april werken we in Ruchika en Bawana met een team van 4 mensen: Dr. Herman, kinesist Valentin, Meryame Kitir en Nancy van de Winckel.


  Vrijwilligers
 • 31-01-2017

  Start bouw buurtcentrum Bawana

  In Bawana nabij Delhi start de bouw van het buurtcentrum dat wij mee ondersteunen. Bedoeling is dat dit buurtcentrum later uitgroeit tot een buurt- en gezondheidscentrum in samenwerking met de lokale bevolking.


  Projecten
 • 22-07-2016

  Met studenten naar Bhubaneswar en Bawana

  Van 23.07 tot 31.07 verblijven Mil, Merel en Annelien, Valentin en dr. Herman naar Bawana. Iris blijft er tot 08.08. 

  Valentin en dr. Herman nemen actief deel aan alle vergaderingen. Mil, Merel enAnnelien observeren vooral de verschillende overlegsessies en adviseren ons. Iris zal, naast observatie, ook haar studie rond voeding verder uitwerken.

  Valentin en dr. Herman starten ook consultaties op bij kinderen met een handicap, in Bawana en in een gezondheidscentrum van TARA in de slums van Delhi.

   


  Vrijwilligers
 • 04-02-2016

  Werken in India in februari

  Dokter Herman en kinesist Valentin vertrekken voor 2 weken naar India. In Chennai werken ze voor het eerst samen met de National Domestic Workers van zusters Jeanne Devos. Herman en Valentin geven hen training.


  Vrijwilligers
 • 05-10-2015

  Indiareis 2015

  19 oktober gaan we weer op inleefreis naar Delhi (TARA-Projects),  OfERR (Chennai) en Ruchika-Project (Bhubaneswar), de drie projecten waarin dr. Herman Kuppers actief is.
  Saskia Schepers, Meryame Kitir, Lisette Lefrère, Rita Verhuizen, Magda Heireman & Paul Vanvoorden, MarieJeanne Rouffa & Jan Ketelslegers, samen met Berte Ketelslegers en dr. Herman Kuppers gaan naast de projecten ook Indische cultuur opsnuiven.


  Indiareis
 • 31-08-2015

  Indiareis 2015 september

  Een nieuwe ‘werkploeg’ vertrekt naar het Ruchika-Project. Ditmaal 3 kinesisten, Valentin Schroyen, Ilse Lamers en Deborah Severijns, 2 dokters, Christine Seberechts en Herman Kuppers en 1 studente geneeskunde, Sarah Vandenabeele.


  Indiareis
 • 01-04-2015

  3 studenten kinesisttherapie helpen mee

  Ilse, Kathelijn en Lotte, 3 studenten kinesitherapie, werken samen met kinesist Valentin Schroyen en dokter Marina Essers in Bhubaneswar.


  Vrijwilligers
 • 03-09-2014

  Inleefreis 2014

  Inleefreis met bezoek aan Chennai, Delhi en Bhubaneswar met als centraal thema de lokale projecten OfERR, Tara en Ruchika. Ondertussen werken Ilse Lamers en dr. Herman Kuppers in het Ruchika project, Bhubaneswar.


  Vrijwilligers
 • 01-04-2014

  Nieuw bezoek aan India

  Met een uitgebreide groep bezoeken we Ruchika: Valentin Schroyen samen met Els Oosterbosch en Mil De Smedt werken in Ruchika met Merel Thijs en Laura Fäber, studenten Ergotherapie en Judith Franssen en Lidia Caponi, studenten Kine. Naast de onderzoeken van kinderen in de slums worden de studenten geïnstrueerd in het opleiden van de Health Workers in de slums, en zorgen ze voor een intensieve kinesitherapeutische training van enkele slumkinderen met een locomotorische handicap. Lees het artikel van Mil en Merel in onze tweede nieuwsbrief van 2014.
  Valentin en Mil werkten daarna nog voor OfERR in Tamil Nadu.


  Indiareis
 • 05-03-2013

  Werkreis naar Bubaneshwar 2013

  Dr. Herman Kuppers en Valentin Schroyen vertrekken weer richting Bhubaneswar met Jane Alexnat en Joke Steegmans, 4dejaars kine en Els Oosterbosch, docente Ergotherapie.


  Indiareis
 • 05-10-2012

  Reis met de mensen van WereldWinkel Houthalen

  6 mensen van WereldWinkel Houthalen gaan met dr. Herman Kuppers naar India. Eerst wordt Tara Projects in Delhi bezocht, daarna enkele projecten in Chennai, waaronder OfERR, en als laatste staat Ruchika in Bhubaneswar op het programma.


  Vrijwilligers
 • 03-04-2012

  Bezoek aan de slums 2012

  Met een uitgebreide groep bezoeken we Ruchika: dr. Herman Kuppers en twee collegae: dr. Magda Wijns en dr. Dirk Kindermans, samen met Valentin Schroyen en drie studenten kine: Elisabeth Claes, Peter Bruyninx en Jasper Grevendonck, en Purnima Lodewyckx, lerares. Naast de onderzoeken van kinderen in de slums worden de studenten geïnstrueerd in het opleiden van de Health Workers in de slums, en zorgen ze voor een intensieve kinesitherapeutische training van enkele slumkinderen met een locomotorische handicap. De studenten Elisabeth Claes,  Peter Bruyninx en Jasper Grevendonck verblijven 5 weken in Ruchika. Ze trainen de  Health Workers in de slums, zorgen ze voor een intensieve kinesitherapeutische training van enkele slumkinderen met een locomotorische handicap en leren de ouders hoe ze hun kinderen kunnen helpen met kine-oefeningen. 


  Indiareis
 • 02-02-2012

  Reisverslag Ivo Janssen en Joyce Bollen

  Joyce Bollen en Ivo Janssen, twee studenten verpleegkunde verblijven 7 weken in Bhubaneswar voor een studie rond voeding in de slums. Ze schrijven een schitterende blog over hun belevenissen. Hun blog hebben we uitgegeven in boekvorm, maar kan je ook lezen op http://www.bloggen.be/india2012/ of via:


  Vrijwilligers
 • 01-04-2011

  Ruchika in HBVL

  Kinesist Valentin Schroyen en Dr. Herman Kuppers vertrekken op werkbezoek naar Ruchika. Ze worden vergezeld door Marijke Vrijsen, journaliste bij het Belang van Limburg en Saskia Schepers. Er werd een uitgebreide tussenstop gemaakt in Chennai voor Oferr. 


  Vrijwilligers
 • 02-06-2010

  Dagboek Ann Van der Linden

  We reizen naar Bhubaneswar met een werkploegje. Met Valentin Schroyen en Sara Aquati, kinesisten en Dr. Herman Kuppers voor het medische deel. Ann Vanderlinden en Ann Van Meldert voor de schooltjes en Jan Ketelslegers voor de support.

   

  het dagboek van Ann kan je hier lezen: 


  Vrijwilligers
 • 02-05-2010

  Sara Gielen

  Sara Gielen werkt in Ruchika, met speciale interesse voor het water en hygiëneproject van Ruchika, met toiletinstallaties en waterputten in de slums.


  Vrijwilligers
 • 02-05-2010

  Tara

  Dr. Herman Kuppers, Jac De Bruyn en Gies Beerten waren in Ruchika voor overleg en het organiseren van bijscholing en medisch werk. Daarnaast bezochten ze Tara projects in Dehli. Tara projects is een organisatie die Fair TRade organiseert voor kunstenaars en handwerkers rond Delhi en in Noord-India. We bekijken er wat de mogelijkheden voor de slumwerking van Ruchika om mee in het project in te stappen.


  Vrijwilligers
 • 01-02-2010

  Stage Joeri Verheyden

  Joeri Verheyden start zijn stage in Ruchika, waar hij naast het lesgeven ook allerhande avonturen meemaakt, tot 28 maart. Zijn sappige blog kan je lezen op http://bloggen.be/Josinindia


  Vrijwilligers
 • 01-07-2009

  Indiareis juli 2009

  Samen met Ann Van Meldert, Els Gorissen en Karen Vanlooveren, alledrie leerkrachten, Janne Achten, fotografe, Valentin Schroyen, kinesist ging Dr. Herman Kuppers naar Ruchika. De medische opdracht bestond vooral uit onderzoek van kinderen uit het Inclusief onderwijsproject en het verder op punt stellen van de medische werking van Ruchika. Ann, Els en Karen waren vooral bezig met bijscholing van het onderwijzend personeel van Ruchika.


  Vrijwilligers
 • 30-06-2008

  Werkbezoek 2008

  Mart Achten was actief in Ruchika van 10 juli tot 10 oktober 2008, en leverde heel wat werk met het doorlichten van de organisatie, contacten opbouwen met ziekenhuizen en opvolgen van Inclusive Education. Tijdens haar verblijf waren ook Jan Ketelslegers, Janne Achten voor haar eindwerk fotografie, Ann Van Meldert voor de kleuterklasjes, en Valentin Schroyen, kinesist en dr. Herman Kuppers op werkbezoek.


  Vrijwilligers
 • 02-10-2007

  Indiareis oktober 2007-februari 2008

  Op 6 oktober 2007 zijn Kirsten Mariën en Mireille Vanhoutryve in Bhubaneswar aangekomen. Mireille heeft er gewerkt tot midden november, Kirsten was er  tot eind februari 2008. Je kan de blog van Kirsten lezen op http://www.bloggen.be/kirsten_bo_els


  Indiareis
 • 03-04-2007

  Ereprijs voor Ruchika

  Ruchika krijgt de ereprijs van The World's Children's Prize for The Rights of The Child.


  Blog
 • 31-01-2007

  Inleefstage van hanne en Veronique

  Hanne Eerdekens en Veronique Swerts, studenten pedagogie, hebben hun stage beeindigd in de slumschooltjes van Ruchika. Ze deden een inleefstage, o.a.om de technieken van Ruchika te bestuderen. Zij hebben spelmethodieken uitgeprobeerd en daarna uitgeschreven, als steun aan de leerkrachten van Ruchika. Je kan hun "belevenissen" nog lezen op

  http://www.hanneenvero.waarbenjij.nu


  Vrijwilligers
 • 01-01-2007

  Bezoek Leen Ketelslegers

  Leen Ketelslegers was in 2007 in Bhubaneswar. Haar opdracht was o.a. organisatie en public relations van Ruchika begeleiden. Je kan haar belevenissen nog altijd lezen op http://bhubablog.blogspot.com


  Vrijwilligers
 • 03-11-2006

  Bezoek Carolien Cuppens

  Carolien Cuppens, kinesiste, is net terug van haar vrijwilligerswerk in Bhubaneswar.

  Ze maakte een vervolg op het werk van Martijn, en zocht naar mogelijkheden om kinesitherapie verder uit te bouwen, met aandacht voor de specifieke problemen van elk individueel kind


  Vrijwilligers
 • 06-10-2005

   

  Martijn Vandewal, kinesist, stelde zijn kennis ter beschikking bij het uitwerken van kinesitherapeutische technieken die ouders kunnen hanteren bij de behandeling

  van hun gehandicapte kinderen.


  Vrijwilligers
 • 05-05-2004

  Memorandum of understanding

  Inge Bergerhof, sociaal assistente, onderzocht hoe bewoners van de slumgemeenschappen in Bhubaneswar het probleem "handicap" bekijken, en hoe ze met gehandicapte kinderen omgaan. Inge Onderzocht ook hoe Ruchika dit probleem zou kunnen aanpakken, en hoe we vanuit België ondersteuning kunnen geven.

  Zij ontwierp het "Memorandum of Understanding", een overeenkomst tussen "Ruchika Social Service Organisation" en "Ruchika - Thomas voor India”.


  Vrijwilligers
 • 04-07-2002

  Onze eerste vrijwilliger

  Marieke Smeyers, sociologe, was de eerste vrijwilliger. Zij bestudeerde het fenomeen "straatkinderen" in Bhubaneswar, en onderzocht hoe de projecten van Ruchika inspelen op de problemen van deze kinderen.


  Vrijwilligers